Disznótoros Piknik

Bookmark and Share
Disznótoros Piknik
Szeretsz jókat enni? Kíváncsi vagy rá, hogy hogyan lesz az egyébként esztétikai kihívásokkal küzdő disznóból ellenállhatatlan húsáru: kolbász, szalonna, szalámi, disznósajt no meg hurka? Akkor ott a helyed!

 

 

 

December 14-én, január 18-án vagy február 15-én szombaton a Kecskevilág tanyáján reggel 7-től kb este 7-ig ismét Disznótoros Piknikre várunk! 


Mi vár rád? Jó hangulat, finom ételek, jó társaság – hiszen te is ott leszel ;-)

Így aztán ne habozz, jelentkezz most!!!! 

 

 

Disznóvágások hagyományos menüsorát készítjük el nektek miközben végig követhetitek a disznóvágás folyamatát, sőt ha van kedvetek részt is vehettek a különböző munkafolyamatokban.

De hogy ne csak az ételek igazodjanak a hagyományokhoz, a reggeli mellé jár a fogó pálinka és egész nap biztosított a korlátlan forralt bor és forró tea fogyasztás.
Mit jelent a disznótoros piknik? Azt jelenti, hogy te magad döntheted el, hogy az egész napot velünk töltöd és részt veszel a téged érdeklő munkafolyamatokban és végig eszed az egész disznótoros menünket, vagy csak reggelire/ ebédre/ vacsorára csatlakozol hozzánk, ahogy időd – kedved engedi.


A helyszín egy fedett, zárt terasz, tehát elázni nem fogunk, a melegedésről pedig egy jó nagy kályha és a forró tea gondoskodik, de azért érdemes melegen, rétegesen öltözködni, és főleg meleg lábbelivel készülni. Ha pedig részt vennél valamelyik munkafolyamatban kötényt, gumikesztyűt mi biztosítunk.

 

A délelőtt folyamán lesz idő elsétálni az istállóhoz is, ahol közösen meg tudjuk szeretgetni kecskéket, meg persze a többi állatot.


De hogy szó essen a nap legfontosabb részéről az étkezésekről is, íme a menü ami rád vár (minimális változtatás lehet a menüben) 
Reggeli (kb 9:00 – 11:00 óra között):
• hagymás vér
• disznósajt
• májkrém
• abált szalonna
• ízelítő füstölt termékeinkből: kolbász, sonka, szalonna
• friss kenyér
• savanyúság
Ebéd (kb 13:00 – 15:00 óra között):
• pecsenye kolbász leves reszelt tésztával
• pecsenyehús szaftjával és hagymás krumplival
• savanyúság
• friss kenyér
Vacsora (kb 16:00 – 18:00 óra között):
• sült kolbász savanyú káposzta ágyon sütve
• májas és véres hurka sütve ízlés szerint mustárral
• hagymás krumpli
• friss kenyér
• savanyúság

Mit fogunk inni?
Korlátlan mennyiségben lesz forró tea, forralt bor, szóda víz, és kávé is, és persze a reggeli mellé jár a fogó pálinka is.

Itt tudsz jelentkezni, a létszám korlátozott!!!! 

 


És hogy mindez mennyibe kerül? Rajtad múlik!

Ha csak egy étkezésre jössz el, akkor 4000 Ft/ fő áron tudsz részt venni a reggelin, ebéden vagy vacsorán, ha két étkezésre, akkor 7500 Ft/fő áron lakomázhatsz, ha pedig az egész napos program mellett döntesz, akkor kedvezményesen 9000 Ft/fő áron vehetsz részt az egész napos malackodásban.


Elhoznád a gyerekeket is? Részükre 3 éves korig ingyenes, 3-12 éves korig 2000 Ft/fő egy étkezésre, 3500 Ft/fő két étkezésre, vagy 4500 Ft/fő egész napra a részvétel díja.

Kattints IDE és töltsd ki az űrlapot,

 

 

Hogyan zajlik a disznóvágás: 

ha még soha nem voltál disznóvágáson, akkor elmesélem, hogy milyen munkafolyamatokra számíts, az időpontok csak tájékoztató jellegűek, előfordulhatnak csúszások... semmilyen munkafolyamatban nem kell részt venned, azonban ha szeretnél, a legtöbb folyamatban tudsz segíteni,  és szívesen válaszolunk a kérdéseidre. A munkavégzéshez kötényt és gumi kesztyűt biztosítunk, csak a jó kedvedet kell magaddal hozni.

 

Körülbelül ez a menetrend: 

reggel 7kor a disznó jobb létre szenderül

kb 8-ig tart a disznó perzselése kaparása, tisztítása

kb 8:30 és 9:00 között kibelezzük és ketté vágjuk a disznót - ez gyerekeknek és orvostanhallgatóknak különösen érdekes szokott lenni

kb 9-től reggeli

majd reggeli után a disznó bontása, a húsok válogatása,

kb 11-től a kolbásznak való aprítása, darálása

kb 12-től kolbász töltés

kb 13-tól ebéd

ebéd után a csontok összevágása,

majd a megfőtt belsőség válogatása

kb 15-től hurkának való darálása, rizs főzése

kb 16-tól hurka töltése

 

Reggeli illetve ebéd után van idő és mód ellátogatni az istállóba, ismerkedni az állatokkal.

 


Hogyan tudok jelentkezni?

Kattints IDE és töltsd ki az űrlapot, hogy jeletnkezésed fogadni tudjuk. (https://forms.gle/rntdS732NcyzceXt8)

Jelentkezéseket csak 50% előleg befizetése mellett tudunk elfogadni, a jelentkezéseket, az előleg befizetések sorrendjében fogadjuk. Így aztán ne habozz, jelentkezz most!!!!