Rólunk

Bookmark and Share

Mit érdemes tudni rólunk? Mi vagyunk a Kecskevilág :-) 

 

Bocsánat, a kezdésért - és előre is elnézést a tegeződésért, de nekem ez csak így megy -, de a legtöbben így ismertetek meg minket.

Akinek ez így nem mond semmit gyorsan elárulom, hogy egy Törökbálint és Érd határában működő családi gazdaság vagyunk, a tejhasznú kecskék tartása mellett disznókat nevelünk, és télen mikor a kecskék nem adnak tejet az általunk nevelt disznók húsából készítünk hagyományos eljárásokkal disznóságokat: kolbászt, szalámit, sonkát, szalonnát stb.

 

Lehet, hogy elsőre furának tűnik ez a párosítás, de nagyon jól kiegészítik egymást, hiszen a kecskék körülbelül márciustól október végéig adnak nekünk tejet, amiből finom sajtokat tudunk készíteni, a disznóvágások időszaka pedig hagyományosan is a novembertől - februárig tartó időszak. Arról nem is beszélve, hogy a sajt gyártás melléktermékeként rengeteg tejsavó keletkezik, ami egy zsírszegény, ám vitaminokmban, ásványianagyokban és fehérjékben gazdag ital. A tejsavót a disznók etetésében hasznosítjuk, akik így kiváló minőségű hússal látnak el minket a téli időszakban.